Staza žitnih polja

Običan dan, trenutci koji se sastoje iz niza trenutaka.Sjedite kraj prozora i gledate kako prolaze ljudi,   i ptice u letu, priroda se polako budi iz sna.Rominja kišica, kap po kap, odraz svijeta i vremena u kom živimo.Misli vam lutaju kroz neke druge dimenzije, tu ste i tamo negdje, gdje vas podsvijest odvede.
Zamislite na trenutak, idete žitnim poljem koje se prostire u nedogled, ispod svijetlo plavog neba.
Lagani povjetarac, talasa žito.On je vaš saputnik.
Koračate utabanom stazom, i iznenada ugledate predmet pod nogama. To je prsten.Uzimate ga i stavljate u vašu torbu i nastavljate dalje.Žitna polja ostaju iza vas, idete stazom i nailazite na vodu.Ispred vas je vodopad koji se uz tutnjavu obrušava niz liticu.Prilazite vodi i u njoj vidite starinski ključ. Saginjete se  uzimate i njega, stavljate ga u torbu.Znate da će vam dobro doći.
Šetate dalje i dolazite do starinskog dvorca. Otvarate vrata dvorca i na velikom stolu, gdje su pretpostavljate nekad vođeni važni razgovori vidite prsten sličan onom koji ste vi pronašli. Iz vaše torbe vadite prsten i ostavljate ga pored onog drugog. Vjerojatno je pripadao kralju i kraljici.
Odlazite iz dvorca i put vas vodi dalje. Misli lutaju, nosi ih povjetarac koji je vaš vjerni pratilac.
Iznenada, nešto skoči ispred vas.Vidite da je to neka divlja životinja.Trčite stazom ne osvrćući se u nadi da ste s udaljili od životinje i da vas više ne prati.
Stižete do zida na kome se nalaze vrata. Pokušavate ih otvoriti, no zaključana su.
Ne brinite, imate u torbi starinski ključ koji ste pronašli dok ste bili kod vodopada.
Uzimate ga iz torbe, stavljate u ključaonicu i otključavate vrata.
Provirite kroz njih i ugledate prelijepo uređen vrt neke velike kuće.
Ulazite u dvorište, u kom se nalazi veliko drvo.Na jednoj od grana visi velika ljuljačka. Prilazite drvetu i sjedate na ljuljačku. Zaljuljate se, povjetarac vas i dalje prati.Misli su vam mirne, zapravo i ne mislite samo ste pustili vrijeme da ide i uživate u trenutku u kom se nalazite.
Oko vas je zelenilo, cvrkut ptica, leptiri i pčele.Vrt je uređen prekrasno, upotpunjen sa mnoštvom različitih cvijetova, počev od ruža, karanfila, tratinčica, ljubičica i visibaba  i kakvog još sve cvijeća nema. Za neko se pobrinula priroda, a neko su nečije vrijedne ruke zasadile. Kuća je uređena u starinskom štihu. Ovaj put ste odlučili da ne ulazite u kuću.Provirili ste tek kroz prozor.Vidite kako je sve uredno posloženo. Centralno mjesto zauzima šivaći stroj i pored njega stoji na lutki okačena haljina.Uzimate iz torbe papir i olovku i pokušavate nacrtati haljinu koju ste vidjeli.Vaš fotoaparat je ostao kod kuće.Sve što ste vidjeli na ovom putu ostaje u vašem fotografskom pamćenju.Odlučili ste se vratititi natrag utabanom stazom.Vaši koraci ostaju za vama.Vi ste sve bliže vašem domu i gle za trenutak opet sjedite pored svog prozora.Kiša i dalje pada.Na satu isto vrijeme,kao i kad ste krenuli na putovanje kroz podsvijest.Pitate se da li ste bili tamo, gdje povjetarac žito talasa, gdje je sve mirno i tiho? Gdje sve ima svoj red i raspored a opet je sve tako usklađeno, bez žurbe.Tamo vrijeme teče u skladu sa prirodom.Sat ne zvoni u rano jutro i budi vas iz sna.Govori, idemo vrijeme je da se radi.Vi ga na trenutak ignorišete ali on neumorno ponavlja jedno te isto.
Ograničava vas, ne dozvoljava vam drugačiji odabir.Gasite zvonce na satu.Pored vas na stolu stoji skica haljine koju ste vidjeli.Sada ste već sigurni da ste bili tamo. Imate neoboriv dokaz.
Posjetili ste to divno mjesto, vaša podsvijest vas  je tamo odvela a zapravo niste se pomjerili sa mijesta na kom se nalazite. Vi i dalje sjedite u vašoj stolici.
Putovali ste kroz labirinte podsvijesti.Uključili ste svoju maštu i bili glavni lik predstave.
Zaista podsvijest nas može odvesti na razna putovanja i često biti odraz nas samih. Naših skrivenih misli potisnutih osjećanja.Slike koje ste zamislili putujući putem ove priče možda su vam izgledale drugačije od onih koje ste kroz riječi stvarali u vašim mislima. To znači jedno, vaša podsvijest krije drugačije viđenje stvari.Tako da su možda neki od vas, umijesto žitnoga polja vidjeli neku drugu sliku vezanu za prirodu, umjesto prstena ogledalo ili neku flašu. Umjesto kuće, jezero ili pješčanu plažu i more koje se talasa.Sve te slike i predmeti su dio vas i vašeg karaktera.Kad se sljedeći put nađete na sličnom putovanju gdje je podsvijest vaš vodič, uzmite papir i zapišite slike i predmete koje ste vidjeli.Kad ih spojite sve zajedno oni vam mogu poslati neke poruke koje vam mogu pomoći kad budete donosili neke odluke.
Tako je i nastala jedna skica dok sam putovala putem podsvijesti, koju možete vidjeti u nastavku.
Do sljedeće priče kroz raznorazne labirinte: Veliki pozdrav ljudi!
Povjetarac




Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Kaži šta osjećaš

Zamisli

U skerletu od ljubavi